Info! Op welke wijze pigmentvlekken verwijderen en verzorgen Dit dien je te!

Pigment is de kleurstof die door onze huid wordt aangemaakt wanneer deze wordt blootgesteld aan onder andere de zon. De intentie van pigment in je huid is om de gevaarlijke UV straling van het zonlicht te absorberen en er voor te zorgen dat het onderliggend weefsel niet aangetast raakt.

Deze kleurstof wordt ook wel melaline genoemd en geeft kleur aan je haar, je ogen en aan je huid. Ingeval je lang in de zon zit maakt je huid extra pigment aan, waardoor je een bruiner tint krijgt. Dit zorgt ervoor dat je beter beschermd bent tegen de zon.
pigmentvlekken verwijderen
Het kan zijn dat de verdeling van het pigment in de huid ongelijk is. Dit is het geval bij onder andere sproeten en pigmentvlekken. Dit kan voortkomen door de zon, maar het kan ook spontaan plaatsvinden.

Bij pigmentvlekken is de aanleiding veelal de zon. De huid is te vaak blootgesteld aan de zon met als uitkomst pigmentvlekken. Dientengevolge komen de vlekken ook het meest voor op de handen of het gezicht. Aangezien dat is wat het meest wordt blootgesteld aangaande de zon, maar andere plekken zijn zonder twijfel niet uitgesloten.

Behalve de zon zijn andere opties ook huidveroudering, hormonale schommelingen, ontsteking van de huid en ook een genetische aanleg. Ingeval de cellen in je huid in de war raken, dan krijg je een opeenhoping van het pigment. En hierdoor ontstaat de donkere vlekken op je huid die bekend staan als pigmentvlekken. En deze pigmentvlekken staan meestal niet heel erg aantrekkelijk, de meeste mensen willen er derhalve ook gaarne weer vanaf.

Hoe pigmentvlekken onstaan


Pigmentvlekken beginnen dus door onder andere de zon of huidveroudering. De pigment korreltjes die onder de huid zitten bevatten de melaline die dit aanmaakt. De cellen die dit bevatten kunnen in de war raken. Vervolgens ontstaat er een opeenstapeling van pigmentcellen op een bepaalde en dezelfde plek. Dientengevolge ontstaat de pigmentvlek. De pigmentvlekken vallen meestal duidelijk op, de huid is op die plek een stuk donkerder dan op overige plaatsen.

Pigmentvlekken op de hand.


Pigmentvlekken zijn geheel niet funest voor de gezondheid. Niettemin dikwijls worden ze door de persoon meer info die een pigmentvlek bezit als akelig ervaren. In sommige gevallen kan een ophoping van pigment, zoals bijvoorbeeld een aangeboren moedervlek, wijzigen in een melanoom, oftewel huidkanker. De kans dat dit ontstaat als resultaat van gewone pigmentvlekken door onder andere de zon is desalniettemin zeer klein.

Ingeval pigmentvlekken voorkomen op de handen of afwijkende plekken op het lijf, is dit dikwijls geen probleemgeval. Wat veel mensen als ontsierend ondervinden zijn de pigmentvlekken op het gezicht. Iemand lijkt er al snel wat ouder door en een bruine vlek staat niet zo heel erg goed.

Het is daarom ook aan te raden om vanaf jonge leeftijd te trachten pigmentvlekken te voorkomen. Mocht u al last hebben van pigmentvlekken, dan is waarschijnlijk een pigmentvlekken crème de oplossing om uw pigmentenvlekken te verwijderen. Deze crème kan tot diep in de huid doorwerken en de vlekken maskeren of juist verwijderen.

Pigmentvlekken en ouderdom


Hoe ouder mensen worden, hoe meer er een kans is dat er pigmentvlekken opkomen. Dit worden dan ouderdomsvlekken genoemd, en worden in de eerste plaats veroorzaakt door de UV straling uit het zonlicht. Maar ook zonnebanken kunnen een reden voor ouderdomsvlekken zijn. Hoe meer iemand wordt blootgesteld aan de zon, hoe meer pigmentcellen en pigmentvlekken er kunnen voortkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *